Sunday, August 22, 2010

SM 3 Norrköping

Årets tredje SM deltävling för OTA gick av stapeln i Norrköping under lördagen. 11 hungriga förare hade samlats mitt inne i stan och skulle göra upp om medaljer och SM poäng.
För min del började dagen mindre bra då det redan under uppvärmningen var slutkört med HTB:n då det blev lite närkontakt med en annan båt....
Blev lite panik då det bara var minuter till första heatet där jag skulle köra och reservbåten inte var klar för körning.
Men det som började i "katastrof" vände och jag lyckades vinna tre heat av fyra vilket räckte till en direktplats i  A-finalen.
"Benke" hade en tuff dag på jobbet och fick inte till det i år heller i Norrköping men lyckades kämpa sig in i B-finalen och där vann han och hade därmed en plats i A-finalen tyvärr gick det som i flera av kvalheaten för "Benke" och han slutade på en sjätteplats.
Sune som gjorde sin första start i Norrköping var nog lite nervös över att köra i strömmande vatten vilket är lite speciellt, Sune gjorde dock bra ifrån sig men räckte inte hela vägen men en sjunde plats är helt ok första gången i strömmande vatten, nu har han kört premiären i strömmande vatten och kommer säkert igen nästa år.
A-finalen blev som flera av kvalheaten tuff mot många av båtarna och endast två båtar lyckade ta sig i mål och där undertecknad lyckades dra det längsta stråt och för första gången stå överst på prispallen.
I SM-tabellen behåller "Benke" förstaplatsen tre poäng före mig, ser bra ut med Eksjö på första och andra plats.
Nu är det bara att se till att få fram reservdelar till HTB:n och ladda för Oxelösund och fjärde tävlingen som går redan om två veckor.
Ett stort tack till Norrköping med Tobbe i spetsen för en väl genomförd tävling.








No comments:

Post a Comment